• Πλ. Δαβάκη 14 Νίκαια & Πέτρου Ράλλη 207 Νίκαια Τ.Κ 18454
  • Δευτ.-Τρ.-Πέμ. 9-1πμ & 4-8 μμ - Τετ. 8-11πμ & Παρ. 4-8 μμ

Γιατί η διόρθωση της μυωπίας με την τεχνική Lenticule Extraction γίνεται διαδεδομένη παγκοσμίως

Η διόρθωση της μυωπίας με την τεχνική της Lenticule Extraction γίνεται με Femtosecond Laser, όπου δημιουργεί ένα φακοειδή ιστό μέσα στο στρώμα του κερατοειδούς και αφαιρείται μέσα από μία μικρή τομή στον Κερατοειδή. Μόλις αφαιρεθεί ο φακοειδής ιστός, αλλάζει το σχήμα του Κερατοειδούς και διορθώνει το διαθλαστικό σφάλμα της Μυωπίας. Για την Μυωπία, αυτός ο φακοειδής ιστός είναι παχύτερος στο κέντρο και λεπτότερος στην περιφέρεια.

Όπως και στην Lasik, η μετεγχειρητική πορεία είναι ανώδυνη, και η αποκατάσταση της όρασης είναι 1-2 ημέρες. Όμως η σημαντικότερη διαφορά από την Lasik είναι ότι η τεχνική της Lenticule Extraction είναι λιγότερο επεμβατική και αυτό επιφέρει περισσότερα οφέλη.

  1. Δεν υπάρχουν επιπλοκές σχετιζόμενες με την δημιουργία του Flap όπως συμβαίνει στην Lasik
  2. Η τεχνική της Lenticule Extraction επιφέρει καλύτερη διατήρηση της σταθερότητας και της ακεραιότητας των βιο-μηχανικών ιδιοτήτων του Κερατοειδούς.
  3. Η τεχνική της Lenticule Extraction επιφέρει λιγότερο τραυματισμό των νεύρων του Κερατοειδούς, με αποτέλεσμα την ταχύτερη αποκατάσταση της ευαισθησίας των νευρικών ινών και την μείωση της επίπτωσης της μετεγχειρητικής Ξηροφθαλμίας.
  4. Προσφέρει καλύτερο έλεγχος της σφαιρικής εκτροπής.
  5. Δημιουργεί μεγαλύτερη λειτουργική οπτική ζώνη, και αυτό μειώνει τα προβλήματα της φωτοψίας που σχετίζονται με την κόρη.
  6. Χρησιμοποιεί μόνο Femtosecond Laser, σε αντίθεση με την Lasik που χρησιμοποιεί Femtosecond και Excimer Laser.

Το γεγονός ότι επιφέρει λιγότερο τραυματισμό των νευρικών ινών, είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα έναντι της Lasik, γιατί η μετεγχειρητική ξηροφθαλμία επηρεάζει σημαντικά τα αποτελέσματα της θεραπείας αλλά και την ικανοποίηση του ασθενούς.

Μασέλος Στέλιος

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Ιατρείο οφθαλμικών Φλεγμονών, Νίκαια