• Πλ. Δαβάκη 14 Νίκαια & Πέτρου Ράλλη 207 Νίκαια Τ.Κ 18454
  • Δευτ.-Τρ.-Πέμ. 9-1πμ & 4-8 μμ - Τετ. 8-11πμ & Παρ. 4-8 μμ

Νέα θεραπεία Βλεφαρίτιδας από Demodex με μηχάνημα IPL (Intense Pulsed Light)

Στην ανωτέρω μελέτη εκτιμήσανε την θεραπευτική δράση του IPL (Intense Pulsed Light) για την θεραπεία του παρασίτου Demodex.

Στην μελέτη οι μισοί ασθενείς έλαβαν θεραπεία με IPL (Intense Pulsed Light) και οι άλλοι μισοί ασθενείς έλαβαν θεραπεία με 5% Tea tree oil. Μελέτησαν τον αριθμό των παρασίτων Demodex, το ερωτηματολόγιο (OSDI score) που συμπλήρωσαν οι ασθενείς, τις ανωμαλίες των βλεφάρων, την υπεραιμία του επιπεφυκότα, τον χρόνο διάσπασης της δακρυικής στιβάδας (TBUT), την χρώση με φλουορεσείνη, το έκκριμα των μειβομιανών αδένων, το Schirmer test, σε όλους τους ασθενείς που έλαβαν μέρος στην μελέτη, 1 ημέρα πριν την θεραπεία και 30 και 90 ημέρες μετά την θεραπεία.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι όλοι οι ασθενείς είτε έλαβαν θεραπεία με IPL (Intense Pulsed Light) είτε θεραπεία με Tea tree oil, είχαν παρόμοια αποτελέσματα στις τελικές μετρήσεις. Αυτό δείχνει, ότι και οι δύο θεραπείες είναι αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση της λοίμωξης από παράσιτο Demodex.

Όμως, το πιο σημαντικό αποτέλεσμα της μελέτης ήταν ότι η εκρίζωση του παρασίτου στους ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με IPL (Intense Pulsed Light) ήταν 100%, ενώ η εκρίζωση του παρασίτου Demodex στους ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με Tea tree oil ήταν 75%. Αυτό δείχνει ότι η θεραπεία με το μηχάνημα IPL εξουδετερώνει το παράσιτο Demodex στο 100%, άρα προσφέρει μία αποτελεσματική λύση στην αντιμετώπιση της Βλεφαρίτιδας από Demodex.

Άρα, ένας νέος τρόπος θεραπείας της λοίμωξης από Demodex ήρθε να προστεθεί, με το εντυπωσιακό ποσοστό εκρίζωσης 100%.

Ιατρείο Οφθαλμικών Φλεγμονών

Μασέλος Στέλιος

Οφθαλμίατρος