• Πλ. Δαβάκη 14 Νίκαια & Πέτρου Ράλλη 207 Νίκαια Τ.Κ 18454
  • Δευτ.-Τρ.-Πέμ. 9-1πμ & 4-8 μμ - Τετ. 8-11πμ & Παρ. 4-8 μμ

Χειρουργεία Καταρράκτη χωρίς προεγχειρητική Μυδρίαση του ασθενούς

Η χορήγηση κατά την έναρξη του χειρουργείου στον πρόσθιο θάλαμο συνδυασμό μυδριατικού και αναισθητικού φαρμάκου με την εμπορική ονομασία Mydrane (Thea Pharmaceuticals) φαίνεται να προσφέρει μία γρήγορη και σταθερή μυδρίαση κατά την διάρκεια του χειρουργείου του Καταρράκτη στην πλειονότητα των περιστατικών. Με την τεχνική αυτή δεν χρειάζεται προεγχειρητική προετοιμασία του ασθενούς με χορήγηση κολλυρίων μυδριατικών. Μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής του ασθενούς στην κλινική και την μέτρηση του ενδοφακού που θα χρησιμοποιηθεί στο χειρουργείο, ο ασθενής μπορεί να μπεί κατευθείαν στην χειρουργική αίθουσα, χωρίς να περιμένουμε τουλάχιστον μισή ώρα για να δράσουν τα μυδριατικά κολλύρια.

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 307 ασθενείς, που είχαν προγραμματιστεί για χειρουργείο καταρράκτη σε 7 Πανεπιστημιακές Κλινικές στην Πολωνία το Φεβρουάριο του 2017, οι συμμετέχοντες χειρουργοί μέτρησαν την διάμετρο της κόρης των ασθενών πριν την έγχυση στον πρόσθιο θάλαμο του Mydrane και κατά την διάρκεια της επέμβασης σε διάφορες χρονικές στιγμές. Οι μελέτες έδειξαν ότι η μέση διάμετρος της κόρης ήταν 2,35mm πρίν την μυδρίαση, 7,0mm ακριβώς πριν την καψουλόρρηξη, 6,9mm πριν την τοποθέτηση του ενδοφακού και 6,6mm πριν το τέλος της επέμβασης.

Στο 92% των περιστατικών οι χειρουργοί ανέφεραν ότι συμφωνούν ή συμφωνούν ισχυρά ότι η μυδρίαση επετεύχθη ταχύτητα μετά την εφαρμογή του Mydrane και μόνο στο 1% των περιστατικών οι χειρουργοί διαφωνούν ισχυρά. Στο 88% των περιστατικών οι χειρουργοί συμφωνούν ή συμφωνούν ισχυρά ότι η μυδρίαση παρέμεινε σταθερή καθόλη την διάρκεια της επέμβασης.
Το Mydrane έκανε την εμφάνισή του στην αγορά το 2015. Περιλαμβάνει tropicamide 0.02%, phenylephrine 0,31% και lidocaine 1% και παρασκευάζεται από την εταιρεία Thea Pharmaceuticals